2016. július 12., kedd

4. fejezet - Horrorfilm

Balázs

- Hé, Kádár! - kapom el csapattársam karját aki épp a tusolásból lép ki. 
- Igen? - kérdezi miközben megigazítja a derekán a törölközőt. 
- Mondta az edző, hogy ma reggel hamarabb bejöttél és nem leszel a reggeli edzésen. 
Tomi felvonja a szemöldökét majd biccent.
- Ja, az edzést már letudtam, és van egy kis dolgom, azért nem leszek itt - feleli. 
- Briginek hívják azt a kis dolgot? 
- Igen - mondja majd biccent. Én is bólintok majd elindulok tusolni. A meleg víz segít lenyugodnom, bár nem tudom miért vagyok ideges. Egyszerűen csak érzem, hogy az eremben lüktet a vér és legszívesebben falhoz vágnék valakit. Mondjuk Kádárt. Pedig nem kellene egy lány miatt veszekednünk. 
Nagyot sóhajtok majd kilépek a tusoló alól és magamra tekerek egy törölközőt. Az öltözőbe már lassan mindenki megérkezik, egyedül a fent említett Kádár nincs már sehol. Leülök és elkezdek öltözni. 
- Helló haver - nyújtja a kezét a 21 éves Ádám én pedig lepacsizok vele. Szótlanul öltözködök, a fiú pedig egyből megérzi, hogy valami nincs rendben.
- Lemondta a randit? - kérdezi automatikusan én pedig felpillantok.
- Nem. Miért, mondott neked valamit? 
Megrázza a fejét majd tovább öltözködik. 
- Csak azt hittem, hogy azért vagy ennyire búvalkent.
- Nem, csak Kádár is randizik vele - felelem, Ádi pedig együttérzően meglapogatja a vállam és elindul a fürdőbe. Miután felveszem a cipőmet is elindulok a pályára edzeni. Szeretek egyedül lenni, olyankor csend van és nem idegesít senki. Bár most csak az a lány arca ugrik be és rémképek az estéről. Félek, hogy elrontok valamit, és ha van valaki aki semmitől fél - az én vagyok. Viszont most egy rossz lépés és talán mindent elrontok. 
A füvön magam elé nézve futkározok, edzek és nem gondolok semmire csak arra, hogy ha mindennap reggel és délután is kijövök dolgozni akkor lesz-e elég erőm az EB meccsekre. És persze, hogy lesz. Én vagyok Dzsudzsák Balázs, akit senki nem tud megzavarni. Még egy hülye liba se, akit valamilyen furcsa módból kezdek kedvelni. 

Három órakor szabadulok el az edzésről, ami miatt korgó gyomorra esek haza a Budapesttől 200 kilométerre levő Nyírlugosra. Lezárom a kocsit majd azonnal a konyhába rohanok.
- Mondd, hogy kész az ebéd - mondom és azonnal hallom is a hasam esdeklő operáját. Anya mosolyogva bólogat majd ki is szedi számomra a főételt: tyúkhús leves. A kedvencem, főleg amikor anya csinálja. Boldogan mosolyogva enni kezdek. A levestől egyből teli leszek, ezért jóllakott puszit nyomok anya arcára, megköszönöm az ételt majd a szobámba megyek, ami lassan megfelelne egy vendégszobának. Üres falak, egy dolgozó asztal, két szekrény és az ágyam. Kiskoromban tele volt poszterezve, a legjobb focisták képei díszítették a falat, de mióta nem lakok itt, így nincs sok értelme feldobni. Ledőlök az ágyamra majd az ölembe veszem a laptopomat. Nézzünk filmet estére. 
- Hm, mi lenne, ha valami ijesztő horrort néznénk? - kérdezem magamtól majd elvigyorodok a bajszom alatt. 

Pontban 6 órakor kelek fel az ágyról. Hogy mit csináltam eddig? Feküdtem, ejtőztem, aludtam, ja és lefoglaltam a jegyeket az esti filmre. Magamban konstatálom, hogy nagyon ravasz vagyok, majd halkan nevetve sétálok a szekrényemhez, amelybe már előző napokban belepakoltam azt a néhány ruhámat amit hazahoztam. Egy egyszerű fehér inget és egy szürke farmert választok ki és magamra öltöm. A hajamat egyszerűen belövöm ahogy szoktam, majd elteszem a tárcámat és a telefonomat a zsebembe. A tükör elé állok majd befújom magam és inspiráló szövegekkel nyomom fel a magabiztosság mérőmet:
- Te aztán nagyon jó vagy! 
- Ember, szeretnék úgy kinézni mint te! 
Felnevetek majd megrázom a fejem. Hülye vagy, Dzsudzsák, és mindez csak egy csaj miatt!
- Majd jövök! - szólok be a szüleim szobájába majd meg se várom, hogy mit reagálnak csak felveszem a cipőmet és elindulok a kocsimhoz. 
A megszokott úton haladok, közben nem hallgatok se zenét, se rádiót. Csak az agyam forog, de az nagyon. 
A GPS jelez amikor le kell fordulni, majd egy kisebb, szűkebb, de nyugodtabb utcába keveredek, ahol Brigi lakik. Egy közepes nagyságú ház előtt parkolok le majd a bejárati ajtóhoz megyek és becsöngetek. A kezemben egy csokor rózsa van, amit még anyával vetettem reggel, hogy ne üres kézzel jöjjek. 
Az ajtót az a kisfiú nyitja ki, aki a hazaérkezésem napján ott volt Ádámékkal a régi pályán. Felnéz rám majd le is sokkolódik. A háta mögött megjelenik Brigi, aki most egy fekete hosszú, bokáig érő szoknyát és egy szürke toppot visel, ami remekül kiemeli az adottságait. Próbálom elvenni róla a tekintetemet majd átnyújtom neki a rózsát és inkább leguggolok a kisfiú elé. 
- Hé, kisöreg! Emlékszel rám? - kérdezem mosolyogva, Tomi pedig bőszen bólogat. Aztán még beszélgetünk egy pár szót arról, hogy ő is focista lesz, ha felnő és szeretne ő is a hetes mezben játszani. Megígérem neki, hogy ha ügyes lesz, akkor neki adom az egyik régebbi mezemet, aztán elindulunk az utcára. Kinyitom a kocsim ajtaját a lány előtt majd én is beülök.
- És hova megyünk? - kérdezi de én csak szótlanul beindítom a motort és kitolatok a feljáróról. Félszemmel figyelem, miközben engem néz majd elmosolyodik. Felvont szemöldökkel kissé felé fordulok.
- Hé, te tudsz mosolyogni? 
Felhúzza az orrát majd előre néz.
- Nekem legalább jól áll a mosoly. De a te paraszt bajszoddal, hát haver, nem igazán a nők kedvence - mondja, majd elgondolkodik. Talán rájött, hogy még sem áll nekem olyan rosszul a bajusz. Végigsimítok a fent említett "testrészemen" majd elnevetem magam. 
- Paraszt bajusz? - kérdezem vigyorogva majd újra az útra figyelek. 
- Igen. Tök cuki, meg minden, de... mindegy - szólal meg majd elhallgat és hátrahajtja a fejét. Pillái verdesik a szemöldöke alatti kis részt, ahogy a kocsi plafonját figyeli. 
Kis idő múlva leparkolom a kocsit a kis erdős részen. 
- Megérkezünk - szólalok meg, ő pedig előre nézve kiegyenesedik. Az arcán meglepődöttség és valami furcsa érzelem jelenik meg. Felém fordul majd felvonja a szemöldökét.
- Most kihoztál az erdőbe, hogy megölj? Mert akkor inkább elszaladok - mondja én pedig felnevetek. Kiszállok a kocsiból majd kinyitom előtte az ajtót. Kiszáll, majd körülnéz. 
- Elhoztalak vacsorázni - felelem majd a csomagtartóhoz megyek és kiveszem belőle a pokrócot és a kosarat. Átveszi tőlem a pokrócot majd beljebb megyünk. Az erdő közepén egy kisebb tó foglal helyet, mi pedig a parthoz közel terítjük ki a pokrócot és ülünk le. Kipakolom a szendvicseket és az üdítőket majd beszélgetni kezdünk. 
Jó látni, ahogy ez a kissé goromba lány mosolyog, és be kell vallanom, hogy egész jól áll neki. 
- Direkt hoztál ilyen kis takarót? - kérdezi én pedig elmosolyodik. A szemei a számra tévednek, majd azonnal el is tekint róluk. 
- Ülve elférünk rajta, az meg már csak rajtad múlik, hogy fekszünk is-e majd - mondom vigyorogva ő pedig hozzám vág egy kisebb követ. Nevetve felkiáltok majd tovább eszünk.
Rengeteget nevetünk és beszélgetünk az este folyamán, majd amikor megcsörren a telefonom ébresztője, csak akkor észlelek rá, hogy lassan indulnunk kellene. Az orrom alatt elvigyorodok, arra gondolva, hogy még mennyi minden vár ránk ezen az éjszakán. Brigi a tavat figyelve vár miközben elkezdem lassan csomagolni a cuccokat. 
- Kérdezhetek valamit? - szólalok meg hirtelen. 
- Azt hiszem nem kell engedélyt adnom rá - mondja majd kissé elmosolyodik. Nagy levegőt veszek majd kimondom ami böki már egy ideje a csőrömet.
- Kedveled Kádárt? 
Kissé megakad a szőlő a torkán majd lenyeli és a szemeimbe néz.
- Kedvelem.
- És lefeküdnél vele? - kérdezem hirtelen, ő pedig elvörösödik a kérdésemtől. A karomra csap vékony, de erős kezével. 
- Hogy kérdezhetsz ilyet? Minek nézel te engem, egy ribancnak aki már az első randi után szétteszi a lábait? - kérdezi, de elneveti magát. Nem vesszük komolyan, nem is azért kérdeztem, hogy megsértsem vele, viszont tudnom kell a választ. Majd visszatérek rá később. 
- Na, gyere, kezdődik a film - kapom el a karját és felhúzom. Direkt húzom meg erősebben, így szorosan a mellkasomhoz nyomódik. Egy ideig gondolkodok, majd az arcára teszem a tenyeremet. A szájára pillantok, amik elnyílnak, ő pedig lehunyja a szemeit. Elvigyorodok majd halkan elnevetem magam. 
- Emlékszel mit mondtál? Hamarabb fogsz sírni látni, mint én téged meztelenül - suttogom a fülébe ő pedig mérgesen elhátrál tőlem.
- Nem fogsz meztelenül látni! - mondja harciasan miközben bepakolunk a csomagtartóba.
- Pedig szeretnélek, ahogy Isten megteremtett.
Szélesen elvigyorodik.
- Valakiben egy modern Petőfi veszett el. 
Felnevetek majd beszállunk a kocsiba és elindítom a motort. 

20 perc alatt érünk a mozi elé, ahol már gyülekeznek a nézők. Nincsenek sokan, talán azért mert ezt a filmet kiáltották ki az év legijesztőbb filmjének. 
- És mit nézünk? - érdeklődik a barna hajú lány amikor kiszállunk a járműből. Lezárom azt majd elindulunk a mozihoz. Brigin látszik, hogy mennyire zavarja az, hogy mindenki minket néz, én pedig kedvesen mosolyogva nézek körbe. Az emberek néznek, és? Talán beszélnek is rólunk, de csak mi tudjuk, hogy egyébként semmi közünk egymáshoz. A célom az, hogy meggyőzzem ezt a lányt, hogy igenis kedvel engem! 
- Mondd már el, hogy mit nézünk! - kéri és megszorítja a kezem. Lepillantok és elmosolyodok. A jegyárushoz megyünk, ahol kikérem a jegyeinket, Brigi pedig nagy szemekkel vizslatja a mai filmek sorát. Mára csak ez az egy film van kiírva, így amikor Ő elolvassa a címét, látom, ahogy fokozatosan sokkol le. Örömittasan elmosolyodok majd elkapom a kezét és bemegyünk a filmre.

- Mindjárt kezdődik - szólalok meg izgatottan, miközben leülünk a székeinkbe. Brigi a "elmész te a picsába" arccal néz rám, amit már az első találkozásunkkor is felismertem. Elmosolyodok majd átvetem a kezemet a vállán így elég közel kerülünk egymáshoz. 
- Remélem valami nagyon kemény horror lesz - néz rám félig vigyorogva. Megvonom a vállam majd lassan elkezdődik a film.
Az eleje nem vészes. Csak aztán amikor már a hetvenkilencedik jumpscare tűnik fel előttünk, akkor már kezdek félni. Én, aki amúgy semmitől se fél. Brigi többször is a karomhoz kap az ijesztő részeknél, de aztán el is veszi onnan. Felsóhajtok majd bedobok a számba egy kukoricát és tovább nézem a filmet. Egy unalmasabb résznél Brigi hirtelen a vállamra hajtja a fejét majd ott is marad a film végéig. Bevallom nem merek mozogni, csak nézem, ahogy a feje a vállamon pihen. A film így már nem is olyan rémisztő, és nem is nézem. 
- Elég jó film volt - jegyzem meg amikor már a kocsihoz megyünk. Brigi félmosolyra húzza száját.
- Nem is nézted. Engem bámultál végig - mondja én pedig megtorpanok. Azt tettetem, hogy a kulcsomat keresem, pedig csak azon gondolkodok, hogy túl sokat tud rólam. 
- De néztem! Csak idegesített, hogy a fejedet a vállamra hajtottad - vágok vissza majd kihúzom magam. Brigi halkan felnevet majd megcsapja a karomat. Mosolyogva nyitom ki előtte az ajtót majd miután beszállt én is a saját felemre megyek. Elindítom a kocsit majd hazaviszem a lányt. 
A bejárati ajtó előtt állva beszélgetünk még egy kicsit, majd a búcsúzásra kerül a sor.
- Köszönöm a mai napot. Ha egy kicsit elengeded magad, akkor nem vagy olyan nagy seggfej, mint máskor - mondja csipkelődve és megböki az arcomat. Elkapom a kezét majd közelebb húzom magamhoz. Nagyokat pislogva néz engem én pedig biccentek majd ellépek tőle.
- Jó éjt, Brigi! - szólalok meg majd egészen a kocsimig megyek. Brigi fáradtan, de halványan mosolyogva int, majd eltűnik a fehér faajtó mögött. 

8 megjegyzés:

  1. Már annyira vártam!💕💕
    A horror nézős rész olyan aranyos volt!
    Magamra ismertem!😂😂
    Remélem Dzsudzsi és Brigi minél előbb összejönnek, mert már nem bírom idegekkel!😂
    Siess a folytatással!💕💌

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Arra még jócskán várni kell, szóval vegyél be a részek előtt nyugtatót:D
      Örülök, hogy tetszik:)
      -Bri

      Törlés
  2. Imádom Imádom Imádom! Még sose olvastam focis blogot, de ha Dzsudzsiról szól akkor csak nem lehet rossz! Belopta magát a blogod a szívembe! Siess a kövivel! :) Ruby

    VálaszTörlés
  3. huu te lány :DD Ennél izgisebre nem is számítottam *-* Jó volt elolvasni Balázs szemszögéből is a történteket :D Várom a folytatást :) <3

    VálaszTörlés
  4. Hűű, ez elképesztően cuki rész volt. Kíváncsi vagyok, mikor fog forrósodni a hangulat.
    Várom a következőt. ^^
    Ciara ××

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lesz még itt forró dolog az biztos :D
      Örülök, hogy tetszik :)
      -Bri

      Törlés