2016. július 8., péntek

3. fejezet - Egy nap két randi

Brigi

A mai napon két fiúval is randizok. Mármint, nem randik csak találkozunk. Meg elmegyünk enni. Szóval nem randi! 
Reggel a nappaliban lévő tükör előtt állva igazítom a hajam, amikor kopognak. Anya szalad az ajtóhoz majd mosolyogva tárja fel. Nem mondtam el neki, hogy reggel Tomival leszek, ezért meglepődve nézi a tetovált fiút.
- Jó reggelt, asszonyom - szólal meg majd átnéz anyám válla fölött és elmosolyodik. Intek neki, hogy jöjjön beljebb, anya pedig arrébb állva a magas fiút nézi. 
- Anya, ő itt Kádár Tamás és vele fogok ma reggelizni - felelem anyám ki nem mondott kérdésére majd átvetem a vállamon a táskámat és belekarolok Tamásba. Ő meglepő módon arcon puszil majd elköszönünk anyától és elindulunk kifelé.
- Szeretnél sétálni? Vagy menjünk kocsival? - kérdezi és a hangja csupa boldogságtól árad. Körülnézek majd a fiúra pillantok aki nem veszi el rólam a tekintetét.
- Egy jó kis reggeli séta senkinek se árthat - mondom majd elmosolyodok. Tamás bólint és elindulunk a járdán. Mindenféléről beszélünk, fociról, sportról és a tegnapi meccsről. Aztán felhoz egy olyan témát ami miatt feszengni kezdek.
- A tegnapi meccs után Balázs olyan furán nézett rád. 
Nagyot sóhajtok.
- Mit értesz furán? - nézek rá.
- Nem tudom. Nem tetszett az arckifejezése - mondja miközben sétálunk. A keze a csípőmön pihen én pedig nem tudom visszafogni magam és a derekára teszem a sajátomat. 
- Csak beszélgettünk - biccentek. Tamás bólint majd megnyugtatóan rám mosolyog amitől megremegnek a lábaim. Nem tudom mit csinálok itt, de kedvelem ezt a fiút és örülök, hogy itt vagyunk. 
- És mihez lenne kedved? - kérdezi egy kis hallgatás után. Körülnézek, felmérem a lehetőségeinket: éppen egy fagyit áruló kocsi mellett sétálunk el, így megfogom Tamás kezét és oda húzom. 
- Fagyizzunk - mondom kislányos boldogsággal, amitől a mellettem álló fiú felnevet majd megvesszük a fagyikat. 
- Nem szoktam reggelire fagyit enni, de most kivételt tehetünk - mondja majd egy padhoz húz és leülünk. Körülöttünk egy park terül el, ahol már ilyenkor (fél kilenc fele járhat az óra) sokan mászkálnak; fiatalok és idősebbek, családok és gyerekek. 
- Hm.. nagyon finom - mondom majd szétnyílnak az ajkaim, amikor Tamás a számhoz nyúl. Ismerős az a pillanat, amikor a filmekben a lány összekeni a száját csokival és a fiú lassan letörli? Hát... nekem most nem csokis, hanem fagyis lett a szám és Tamás letörölte. Egy pillanatig az ajkamon hagyja az ujját amíg halványan el nem mosolyodok majd elveszi. 
- Köszönöm - suttogom és érzem, ahogy az arcom már most vérpiros. Az előttem ülő fiú édesen elmosolyodik majd körülnéz. Akik mellettünk sétálnak el mind minket néznek, vagyis Tamást aki mindenkire kedvesen néz vissza. Nem tudom levenni róla a szemem, talán nem is akarom, csak nézni őt, az ő furcsa tetkóival. Észreveszi, hogy figyelem és rám néz. 
- Sétálunk? - kérdezi miután mindketten megettünk a fagyijainkat. 
- És mit tervezel az EB és a VB után? - kérdezem a sétánk közben. Tamás átkarolja a vállamat így közelebb kerülök hozzá. Az illata férfias, kissé szappanos és kábító. 
- Előbb jussunk ki - mondja. 
- Ki fogtok jutni - mosolygok. Tamás rám néz így az arcunk csak pár centire van egymástól. Pont mint Balázzsal. Csak ebben az esetben nem érzem azt a kábulatot mint Dzsudzsákkal. Lehunyom a szemem majd előre fordulok. Tamás halkan sóhajt majd tovább sétálunk.
Még két órát vagyunk együtt, aztán hazakísér. Az ajtóban állva megköszönöm ezt a mai napot majd puszit nyomok az arcára. 
- Remélem meg fogjuk még ismételni. 
- Mindenképp - mondom majd bemegyek. Az ajtónak dőlve kifújom a levegőt majd ledobom magamról a táskámat és a cipőmet, ami már reggel óta törte a lábamat. Nagyot sóhajtva lecsúszok a földre és csak bámulok előre, amikor megcsörren a telefonom. A kijelzőt nézve elmosolyodok: Balázs hív messengeren. Megnyomom a zöld telefon ikont majd felveszem. 
- Igen? Ha ego építésre vágysz, akkor rossz számot hívtál.
Halk nevetés hallatszik.
- Rád vágyok, de majd később. Hányra menjek érted? - kérdezi. A hangja miatt kiráz a hideg, bár nem akarom. Lehunyom a szemem és visszaszámolok tíztől.
- Kinéztél valami jó filmet? - kérdezem miközben a ruhám korcával játszok. 
- Igen, de az majd csak nyolckor kezdődik. Előtte beülhetnénk vacsorázni - feleli. Eközben anya lép ki a konyhából és engem néz. Elmosolyodok majd a Balázs nevet tátogom. Ő megrázza a fejét majd a szemeit forgatva visszavonul. 
- Rendben, akkor hétre gyere. Tudod hol lakom? 
- Öhm, nem. De ha megmondod, hogy hol laksz, akkor meg lesz - mondja én pedig halkan felnevetek.
- Persze, aztán éjszakánként eljössz hozzám, bemászol az ablakomon és megölsz majd álmomban - mondom majd egyre jobban nevetni kezdek. Balázs egy pillanatig hallgat majd ő is elneveti magát. Elhallgatok, figyelem az ő kacagását majd elmosolyodok. Elköszönök és elindulok készülődni. Miért kellett nekem egy napra szervezni mindkét randit? Most úgy tűnhetek mint egy... khm.. szóval az a k-betűs lány. Nem vagyok az, csak néha nem tudom irányítani az életemet. De azért megadtam neki a számomat. 

Egy fekete maxi szoknyát viselek, egy csőtoppot és a kedvenc converse-utánzat cipőmet. Anya és Tomika a konyhában ülnek és beszélgetnek. Akaratlanul is hallom őket, ezért nem nevezném hallgatózásnak amit éppen teszek. 
- Mami, Brigi miért öltözött így ki? - kérdezi az öcsém. A tükörből látom anyát, aki a mosogatónál áll és épp takarít.
- Mert randija van - feleli és elmosolyodik.
- És reggel tényleg Kádár Tamással ment reggelizni? Az osztálytársam anyukája mondta, hogy látta őket. 
Anya felvonja a szemöldökét.
- Igen. Tamással ment reggelizni. 
- És most kivel megy? 
- Tudod édesem, szóval... most Dzsudzsák Balázzsal. 
Tomi felugrik a székből és kirohan a konyhából egyenesen hozzám.
- Brigi, Brigi! - húzogatja a szoknyámat. Leguggolok hozzá és úgy teszek, mintha nem tudnám miért jött. 
- Mondjad, majom - simítok végig az arcán. 
- Tényleg randizol Dzsudzsival?! - kérdezi boldogan csillogó szemekkel. Esküszöm ebben a családban mindenkinek csillognak a szemei?
- Tényleg kismanó, és megkérnélek arra, hogy erről ne beszélj senkinek. Főleg ne az osztálytársaidnak! 
Tomi lebiggyesztett szájjal bólogat. 
- Jó, nem szólok senkinek semmit. - Úgy tesz, mintha lezárná a száját majd eldobná a kulcsot. Felnevetek majd puszit nyomok szőke kobakjára. Elmosolyodik, majd felkapja a fejét a csengőre. Nagy vigyorral néz rám majd szó nélkül az ajtóhoz iramodik. Utána rohanok, de ő gyorsabb így ő nyit ajtót. Balázs áll szemben velünk egy csokor rózsával a kezében. 
- Ó te jó Isten! - kiáltok fel majd köhintek, mert az öcsém csúnyán néz rám. Balázs elvigyorodik majd átnyújtja a virágot.
- Hé, kisöreg! Emlékszel még rám? - kérdezi az öcsémet és leguggol hozzá. Tomi most nincs lesokkolva, de nem mer megszólalni csak néz a fiút, aki kedvesen néz vissza rá.
Miután Tomi felengedett elindulunk kifelé. Balázs kinyitja előttem a kocsija ajtaját majd ő is beül. 
- És hova megyünk? - nézek rá. Ő szótlanul beindítja a motort majd elindulunk. Az úton nyugodt tempóban halad, néha kinéz az ablakon és int az embereknek akik felismerik. Végignézek a vezető fiún: fehér inget visel, alatt szürke farmert. Nem csípte ki magát, mégis elegáns. És az illata? Az valami csodás. Azt hiszem fahéj illatot érzek, ami belőle árad. Elmosolyodok, ő pedig felvont szemöldökkel néz rám.
- Hé, te tudsz mosolyogni? - kérdezi és talán tényleg meglepődött. Felhúzom az orromat.
- Nekem legalább jól áll a mosoly. De a te paraszt bajszoddal, hát haver, nem igazán a nők kedvence - mondom majd elnevetem magam. Balázs vigyorogva néz rám, kissé sértődötten, de tudja, hogy nem gondoltam komolyan. Vagyis remélem, hogy nem tudja, mert szeretném egyszer látni a mérges Dzsudzsákot. Egyébként meg: jól áll neki a bajusz. 
- Paraszt bajusz? - kérdezi nevetve miközben vezet. 
- Igen. Tök cuki meg minden, de hát... mindegy - mondom, mert jelenleg nem jut eszembe semmi frappáns. Ő vezet én pedig hátrahajtom a fejem és csak ejtőzök. 
- Megérkeztünk - szólal meg hirtelen én pedig előre nézek. Egy étteremre vagy egy kávézóra számítok, de ő egy füves részre visz. 
- Most kihoztál az erdőbe, hogy megölj? Mert akkor inkább elszaladok - mondom előre bámulva ő pedig kiszáll a kocsiból és az én térfelemre jön, hogy kinyissa előttem az ajtót.
- Elhoztalak vacsorázni - szólal meg amikor egymással szemben állunk. Aztán a csomagtartóhoz megy és kinyitja. Egy pokrócot és egy kosarat szed ki belőle.
- Áh, szóval piknikezünk. - Muszáj elmosolyodnom, ami már nem az első eset ezen az estén. Balázs felém pillant majd az ő arcára is mosolygás ül ki. Elveszem tőlem a pokrócot majd elindulunk együtt beljebb, a tisztás részre. Egy kis tó van az "erdő" közepén, és mi a partra ülünk le. Kiterítjük a pokrócot majd ráülünk. 
- Direkt hoztál ilyen kis takarót? - kérdezem miközben kipakolja a cuccokat. Felpillant majd elneveti magát. Teljes fogsoros mosolyával levesz a lábamról, bár nem vallom be még magamnak se. Csak megjegyeztem, hogy szépek a fogai. Mint valami fogász, komolyan. 
- Hát, figyelj. Ülve pont elférünk rajta. Az meg csak rajtad múlik, hogy fekszünk is majd rajta - mondja vigyorogva én pedig hozzávágok egy kisebb követ. 
Hangosan nevetgélve beszélgetünk, amin magam is meglepődök, de nem bánom. Elengedem magam és a végére már eléggé tetszik a helyzet. Balázs keze többször is az arcomhoz ér, néha több ideig is elidőzik is rajtam majd elkapja a kezét és tovább beszél. 
- Kérdezhetek valamit? - néz rám és felhúzza a lábait magam alá. 
- Azt hiszem nem kellene megengednem, de úgyis megkérdeznéd. Szóval hajrá - mondom miközben bekapok egy szem szőlőt. 
- Kedveled Kádárt? 
A kérdése hirtelen jön, kissé meg is akad a torkomon a szőlő, de lenyelem és a fiúra nézek aki most várakozóan tekint rám.
- Kedvelem.
- Lefeküdnél vele?
Felnevetek majd megcsapom a karját.
- Hogy kérdezhetsz ilyet? Minek nézel te engem, egy ribancnak? - kérdezem, de elnevetem magam. Nem veszem komolyan, sőt úgy látom ő se mivel elmosolyodik.
- Nem, nem nézlek annak. Csak érdekel - vonja meg a vállát. 

- Na, gyere, kezdődik a film - nyújtja a kezét majd felhúz a földről. A lendület akkora, hogy szorosan a mellkasához nyomódva érkezek fel. Balázs az arcomra teszi a kezét majd a számra pillant. Ajkaim elnyílnak majd lehunyom a szemeim. Hallom, ahogy halkan elneveti magát én pedig kinyitom a szemeim.
- Emlékszel mit mondtál? Hamarabb fogok én sírni mint te kilépni a bugyidból - jegyzi meg én pedig mérgesen ellépek tőle. 
- Nem fogsz meztelenül látni bármennyire akarsz is - mondom miközben összehajtogatom a pokrócot. Balázs elteszi a maradékot a kosárba majd mindent a csomagtartóba rakunk és beülünk a kocsiba.
- Pedig szeretnélek úgy látni, ahogy a Jóisten megteremtett. 
- Valakiben egy modern Petőfi veszett el. 
Dzsudzsák felnevet majd beindítja a motort és elindulunk az egyik közelebbi mozi felé. 
- És mit nézünk? - érdeklődök amikor kiszállunk a kocsiból. Hunyorogva nézek fel a mozi tűzfalára de nem látok semmit kiírva. Csak pára lézengenek az épület előtt, azok is inkább fiúk, és csak néhol látni egy-egy lányt. Balázs lezárja a járművet majd karon ragad és beállunk a sorba. A tekintetek égetik a hátamat, mindenki sutyorog, de a mellettem álló fiút ez nem zavarja. Sőt, néha mosolyogva visszanéz egy-egy emberre, máskor pedig még int is nekik. Remélem azért autogramot nem akar osztani. 
- Mondd már el, hogy mit nézünk! - mondom és megszorítom a kezét. Ő szótlanul a jegyárus felé biccent, ahol ki vannak írva a filmajánlók. A mai napra egy van feltüntetve, nekem pedig már a címétől is kiráz a hideg: The Forest. Nagyokat pislogva nézek Balázsra, aki épp a jegyeinket veszi meg. Na ne! Csak egy horrorfilmet ne! 

---------------------------------------------------------------------------------------------
Sziasztok. Így a rész végére szeretnék írni pár szót: köszönöm a 19 követőt, a több mint 3200 oldalmegtekintést. Nem akarom tovább szaporítani a szót, de köszönöm! :) 
-Bri

7 megjegyzés:

  1. Hűha, érdekes. Picit furcsa, de tetszik. Várom a következőt. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem a furcsát jóértelemben mondod:DD
      Kedden érkezik:)
      -Bri

      Törlés
  2. Mint ahogy azt megszokhattad tőlem, egyenesen imádom!💕
    Kádárt is szeretem, de őszintén szólva, Brigi sokkal jobban illik Dzsudzsi-hoz!💕
    Siess a folytatással!☺💕

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, aranyos vagy!:)
      Igen, végülis úgyis Dzsudzsinál fog kikötni, de nem spoilerezek:)
      Egyébként én is szeretem Kádárt :3
      Kedden:)
      -Bri

      Törlés
  3. ohh te lány *-* Komolyan még jó hogy többször hozol részeket mert én nem tudnék várni a folytatással egy hetet xdd Valamiért még Kádár akkor sem szimpi de Balázst sokkal másabb így mint ahogy én elképzeltem :D
    Siess a kövivel <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kádárt is lehet szeretni. Még ha csúnyának is tartod, ő is egy félisten :D
      Kedden érkezik. :D
      Addig is további örlődést :D
      - Bri

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés